Revista Bikeboard a testat gravelul Merida SILEX 7000

Austriecii de la revista Bikeboard, au testat noul gravel Merida SILEX 7000 cu cadru din carbon.

Având același cadru din carbon ca modelul de top Merida SILEX 10K, aceeași geometrie adusă la zi, cu cablurile integrate, spațiu mai mare pentru roți plus multe alte îmbunătățiri, noua Silex 7000 difera în privința componentelor. Echipata cu Shimano GRX cu 12 vitze și roți Eastern din aluminiu, gravelul este „bicicleta perfectă pentru orice traseu, garantând plăcere maximă când pedalezi pe traseele din zona mea”, spun redactorii.

Redactorii au fost impresionați și de noul design modern, numeroasele puncte de instalare pentru accesorii, confort și abilitatea de a „pluti peste gravel, la fel de fin ca peste asfalt”.

„În concluzie, Merida Silex este bicicleta perfectă polivalentă, care garantează plăcere maximă când te dai pe drumurile forestiere. Este însă potrivită și pentru drumurile rapide spre serviciu, concursuri de anduranță sau excursii de mai multe zile, activități care necesită caracteristici echilibrate din partea unei biciclete. Merida Silex poate fi folosită, practic, oriunde acolo unde este nevoie de un echilibru între rezistența unui hardtail și eficiența unei cursiere.”

Recenzia a fost publicată în original în revista Bikeboard și poate fi citită în întregime aici. Noua bicicleta gravel Merida Silex este disponibila în România prin rețeaua noastră de comercianți la prețuri între 6.190 lei și 14.690 lei în funcție de materialul cadrului, aluminiu sau carbon și echipare.