Prima Evadare 2013 - 12 Mai, Bucuresti

 PE_belso1.jpg

 

 

"Prima Evadare este un concurs prietenos de ciclism cross country care își propune să deschidă sezonul maratoanelor MTB într-o versiune ușoară fără diferențe de nivel.
Concursul se va desfășura între București și Snagov prin păduri și drumuri de țară pe o distanță de aproximativ 55 de km. În fiecare an a fost maratonul cu cel mai mare număr de participanți 1300 în condiții de ploaie (2011) și 2140 (2012).
Anul trecut au participat 2140 de persoane din 18 tari, intre 5 si 72 de ani fiind cel mai mare maraton de acest gen din tara si cu aceasta ocazie din Europa de Est.
 

 

Maratonul este accesibil, dar se recomandă antrenament înainte – cel puțin 2-3 ieșiri mai lungi pe teren accidentat (drumuri forestiere, poteci…). De asemenea, se recomandă o mai mare grijă în hidratare, alimentație și echiparea minimă pentru orice ciclist (citește paginile sfaturi și regulament).

Traseul este marcat pe toată distanța, are 3 zone de alimentare, 12 puncte de control, o zonă de start și alta de finish, este asistat de poliție și salvare, patrulat de oficialii competiției, echipe de fotografi și cameramani.
Nu in ultimul rand evenimentul are si o componenta eco mai putin mediatizata. Impreuna cu primariile si voluntarii se curata pe cat posibil deseurile din padurile parcurse.
conform programului, inscrierile au fost deschise.  Ca de obicei avem si participare internationala si am primit mesaje (unii avand nevoie de viza) ca aceasta componenta a concursului va creste.
Aici, in newsletter si pe facebook, va vom comunica ce ne asteapta nou in acest an si partenerii implicati.
Vor fi cateva surprize printre care o aplicatie prin care incercam sa facem un filmulet cu fiecare particpiant. O sa revenim cu detalii. Avem o categorie nou aparuta din experienta anilor trecuti si anume categoria cuplu care speram sa fie nedespartiti cel putin pana la finalul cursei.
Anul acesta pe langa recunoasterea traseului deja traditionala si mai mult relaxanto-socializanta, se va mai organiza o testare de biciclete. Recunoasterea va fi sambata si testarea duminica."
 
 
Mai multe detalii puteti afla pe siteul oficial: www.primaevadare.ro
 
pe-logosor.jpg