Cadrul Merida O.Nine World Champion Edition 2011

Am ajuns la momentul în care am reuşit să trecem sub limita magică de 1kg la cadrul de elită Merida XC. În imagine vedem cadrul World Champion Edition care este disponibil şi la noi şi care aduce omagiu titlului de campion mondial la XC a lui José Antonio Hermida din 2010. Pe cadru se găseşte şi semnătura campionului. Fiecare cadru în parte este cântărit în fabrică şi în forma unei etichete se postează dedesubtul butucului pedalier. Pe baza acestui tabel cadrul din imagine are o greutate de 932 grame la mărimea de 16” fără a fi echipat (fără cuvetărie şi apărător furcă lanţ).

110622 oninech 1

Cadrul este realizat în întregime din carbon, inclusiv locaşele pentru axul roţii. Materia de bază este reprezentată de  „High Modulus” şi „Nano Matrix” karbon de la Merida, cu protecţie mărită împotriva loviturilor.

Alte caracteristici:

  • Sistem Flex Stay la furca de lanţ (combinaţie ingenioasă între confortul ridicat şi randament înalt la transmiterea forţei de pedalare).
  • AWS (Anti Wrinkle System): în timpul procesului de fabricare se introduce o masă siliconică în interiorul tuburilor pentru a reduce rugozitatea suprafeţelor. Datorită acestei tehnologii tuburile devin mai puternice prin eliminarea posibilelor concentratoare de forţă. După ce tuburile sunt gata masa siliconică se îndepărtează.
  • Egg Shape – forma specială a tubului frontal pentru un control mai bun şi împotriva rezonanţelor nedorite.
  • Tehnologia Double Chamber. Denumirea de Double Chamber provine de la  secţiunea cu două camere: o placă de carbon traversează prin lungul ţevii împărţind în două spaţiul interior. Această ranforsare permite subţierea pereţilor tubului şi implicit se ajunge la o scădere a greutăţii fără a renunţa la rezistenţă.
  • Standardul BB30 la butucul pedalier.
  • Montarea directă tip PM a frânei disc – cu inserţii metalice
  • Montarea directă a schimbătorului faţă.
  • Pregătit pentru rulmenţi semi-integraţi la tubul frontal

 

În pachet: cuvetărie semi-integrată, colierul tijei şeii.

Greutate (măsurători neoficiale):
- cadru: 1021 g (mărime 16” – cu apărătorul furcii de lanţ şi cuvetărie montată)
- colierul tijei şeii: 12 g
- rulmenţi ghidon: 92 g
- adaptor BB30: 61 g

Mărimi disponibile pentru cadru: 16”; 18”; 20”

 

Alte detalii:
http://www.merida-bikes.com/en_int/bike/2011/23/MTB+Hardtail/O.NINE+Team-D

 

 

 Sursa:  www.bikemag.hu.