Slime versus Colţii babei

Pe site-ul nostru, substanța verde se poate găsi aici, camerele preumplute aici.

De-a lungul ultimilor 20 de ani, Slime a devenit lider pe piața produselor destinate protecției împotriva penelor de cauciuc. Produsele reprezintă tehnologia cea mai modernă: sunt solubile în apă, nu conțin substanțe toxice, au caracteristici ignifuge și sunt fabricate din materiale ecologice. În plus, ele oferă protecție eficientă împotriva penelor de cauciuc. Lichidul Slime este un amestec patentat, realizat din fire elementare speciale, lianți, polimeri și alte substanțe care oferă o protecție eficientă pe o perioadă de doi ani împotriva penelor de cauciuc. La roți fără cameră (Tubeless sau UST) eficiența la pană este de până la 6 mm a obiectului penetrant. La roți cu cameră: eficiența la pene cu obiect perforant până la 3mm.

 

SLIME - Cum funcționează protecția anti-pană?

sdsb-1g/02Există două modele de lichid anti-pană: unul pentru sistemele cu cameră, celălalt pentru modelele fără cameră (TUBELESS sau UST). În cel din urmă, lichidul conține pilitură de cauciuc, pentru ca să poată facă față și crăpăturilor mai mari. Modul în care funcționează lichidului Slime este foarte simplu: lichidul introdus în cameră sau anvelopă se distribuie uniform pe suprafața interioară a cauciucului. În cazul unei pene, aerul care iese prin gaura creată angrenează cu el soluția verde care se  solidifică exact în crăpătură, împiedicând pierderea de presiune din roată. Mecanismul de protecție funcționează la fel și la următoarele pene care se vor petrece în următorii doi ani, deoarece aceasta este perioada de protecție a unei încărcări cu Slime, indiferent de numărul penelor suferite.

Cum utilizăm lichidul Slime?

Dacă folosim cameră:

Slime 10003Pentru ventil de mașină, scoatem ventilul cu un capac de ventil și cu ajutorul tubulețului primit cu produsul, se toarnă în lichidul verde în cameră. Procedura este asemănătoare și în cazul ventilului tradițional de bicicletă, însă aici nu trebuie să folosim ajutor pentru deșurubarea ventilului fiindcă se poate deșuruba inelul cu filet de pe corpul ventilului și ventilul și se eliberează calea unde putem deja turna lichidul verde. Putem să reprezinte problemă ventilul tip baieu, deoarece la modelele mai ieftine, acest tip de ventil nu poate fi demontat și lichidul doar cu mare chinuială poate fi introdus în cameră. Dacă aveți intenția de a folosi cameră cu ventil pentru baieu (de exemplu pentru cursieră), mai întâi să întrebați vânzătorul ce cameră recomandă. Cealaltă opțiune este de a cumpăra cameră preumplută cu Slime, care la distribuitorii noștri veți găsi în multe mărimi cu multe tipuri de ventil. 

 

În cazul sistemelor fără cameră (TUBELESS sau UST):

Turnăm cantitatea indicată în anvelopa montată pe jumate pe jantă după care, cu grijă, montăm total anvelopa pe jantă. Între timp avem grijă ca ventilul să se situeze totdeauna în partea de sus a roții pentru a evita intrarea lichidului în ventil și/sau în pompă. La începerea primei umflări a anvelopei (TUBELESS ), avem grijă ca lichidul verde să nu iasă lângă talonul anvelopei. De fiecare dată, când verificăm presiunea în anvelopă, să avem grijă, ca ventilul să se situeze în partea de sus a roții, pentru a preveni blocarea ventilului, deoarece lichidul va reacționa ca în cazul penelor și va bloca ventilul. În cazul roților TUBELESS, întotdeauna să curățăm talonul anvelopei și marginea jantei, pentru un contact bun între anvelopă și jantă. Respectați cantitatea de lichid anti-pană recomandată de către producător. Pentru aplicații de viteză (aprox. de la 80km/h) dacă nu se respectă cantitatea recomandată, caracteristicile de înaintare se înrăutățesc și poate cauza accidente!!! 

Seria Pro:

10112Există și un model cu greutate scăzută a lichidului
Slime, proiectat special pentru competiții. Are ca
material de bază Latex și are o greutate de 30grame
pentru 30ml de substanță pentru ca să nu îngreuneze
roata. Cicliștii de elită folosesc des acest produs cu
greutate mică. Acest pachet - SlimePro – se poate
folosi atât la sistemele originale UST (fără cameră),
sau la sistemele transformate ulterior.

 

 

Cantitățile recomandate pentru biciclete:

  • cea mai mică cantitate pentru TUBELESS este în flacon de 177 ml, care este suficient pentru două roți 
  • pentru motociclete este disponibil flacon de 237 ml (etichetă galbenă), 
  • iar pentru cameră sunt disponibile flacoane de 237 ml (două roți), respectiv 473 ml (patru roți sau două roți mici de motocicletă)

 Slime instructions