Rezultate excelente la testul tijei de șa reglabile Merida Expert Dropper

Revista de ciclism Freerider.ro a testat recent tija de șa Merida Expert Dropper. În ciuda istoricului bogat în construcția de biciclete, Merida fabrică multe alte produse înrudite cu bicicletele, tija de șa reglabilă fiind un produs cât se poate de nou.

Tija de șa reglabilă este considerată de mulți una din cele mai importante invenții pentru biciclete din ultimii ani. Motivul este faptul că o astfel de tijă pentru șa, care se scurtează rapid atunci când este nevoie, ajută extrem de mult când traseul devine tehnic și foarte înclinat la vale. Cu toții am simțit că șaua este prea sus atunci când începem s-o luăm abrupt la vale. Însă tija de șa reglabilă, se scurtează la o simplă apăsare a manetei instalate pe ghidon. Șaua o ridici apoi la loc, atunci când traseul devine iarăși plat sau urcă, pentru a avea eficiență maximă la pedalare.

01.jpg

Tija de șa reglabilă Merida Expert Dropper a fost testată de redactorii de la Freerider, primind la final un scor general excelent de 82,5%. Redactorii au apreciat în primul rând prețul foarte bun raportat la calitatea construcției și funcționalitate, obținând un procentaj de 90% la categoriile „Calitate”, „Funcționalitate”și „Preț”.

02.jpg

A mai fost apreciat și faptul că tija de șa poate fi instalată și pe biciclete mai vechi, care nu dispun de opțiune pentru ghidare interioară a cablului telecomenzii. „Trebuie spus din start că existenţa opţiunii de ghidare externă a cablului este excelentă, utilă fiind pentru bicicletele mai vechi, care nu-s echipate cu găuri speciale în cadru cu această destinaţie”.

03.jpg

Tija de șa Merida Expert Dropper are o cursă de 120 mm. Redactorii au considerat această valoare foarte bună. „Cursa de 120 mm am găsit-o absolut suficientă. Instalată pe o bicicletă de trail mai „vintage”, am demonstrat că un produs modern poate fi în continuare compatibil cu bicicletele vechi, dar încă foarte performante. Şi asta în primul rând mulţumită ghidării externe a cablului.”

04.jpg

Merida Expert Dropper există în trei variante de diametru: 27,2; 30,9 şi 31,6 mm și în două variante de ghidare a cablului telecomenzii - exterior și interior. Prețul variază între 690 lei și 770 lei în funcție de versiune.