One-Forty aleasă bicicleta de trail cu cel mai bun preț pentru 2019, de revista Singletracks

23.11.2018.

Revista Singletracks.com a pus cap la cap un top al celor mai bune biciclete de Trail pentru sezonul următor 2019. Față de sezonul anterior bicicletele au evoluat, unghiurile sau alungit și au devenit mai lăsate. Astăzi o bicicletă de trail este cam acolo unde erau cele de enduro acum câțiva ani. În 2019 o bicicletă de trail are un unghi mediu al furcii de 66,5 grade și un unghi ai țevii tijei de șa între 74 și 75 grade. Majoritatea bicicletelor au suspensii cu curse între 130 și 160 mm, deși 130-140 pare să fie media.

Cu suspensii mai performante ca niciodată, bicicletele pentru trail au devenit foarte apreciate, modelul One-Forty de la Merida fiind ales de redactori drept bicicleta cu cel mai bun raport preț/calitate.

Iată ce spun redactorii:

“Americanii probabil se întreabă cine este Merida. One-Forty este de vânzare doar în Europa, dar a devenit preferată și peste mări.

merida 700.jpg

Marca a fost fondată în 1972 pentru a demonstra că și în Taiwan se pot fabrica produse bune. Azi, producția este în continuare în Taiwan, dar proiectarea se face în Germania.

Geometria modernă oferă bicicletei un unghi al șeii de 75 grade și un unghi al furcii de 66,3 grade, cadrul fiind din aluminiu hidroformat.

Modele din gama One-Forty par că vor să coboare nivelul de la care poți cumpara un mtb. Varianta de top One-Forty 900, este echipată cu frâne Sram Guide R, transmisie Sram GX Eagle și roți FSA Gradient. Cântărește în jur de 13,6 kg.

Este o bicicletă accesibilă din aluminiu cu o echipare bună care nu va necesita un upgrade imediat”, spune redactorul Brian Gerow de la Singletracks.

Articolul a fost publicat în original pe Singletracks.com.

Modelul de bază, Merida One-Forty 400 cu cadru din aluminiu, are prețul recomandat de 7.790 Lei și este disponibil în România prin rețeaua noastră de comercianți.

HU | RO