Merida One-Twenty și Merida Mission CX, premiate cu Design & Innovation Award 2019

Încă două premii foarte importante intră în colecția deja impresionantă a brandului Merida. Mtb-ul full suspension One-Twenty împreună cu ciclocrosul Mission CX câștigă premiul Design & Innovation Award 2019, o disticție care este mai mult decât un premiu. Este singurul premiu din indistrie care presupune o recenzie cuprinzătoare, care scoate în evidență potențialul și care vorbește despre adevărata valoare a inovației. Echipa care analizează bicicletele înscrise petrece nenumărate ore în care analizează cele mai interesante produse destiante sezonului 2019.

Noua Merida One.Twenty 9 a intrat pe faimoasa listă de premianți, primind distincția Design & Innovation Award pentru sezonul în curs. Este o adevărată onoare și o confirmare a calităților excepționale pe care le are această bicicletă modernă pentru trail.

Acest 29er full suspension din carbon, pășește pe urmele cursierei Merida Reacto 8000-E care a fost premiată în 2018, dar și pe urmele electricei Merida eOne-Sixty 900-E, premiată în 2017.

mtb.jpg

Verdictul comisiei de arbitri de la Design & Innovation Award este cât se poate de elocvent: „Odată cu apariția bicicletei Merida One-Twenty au dispărut și zilele când bicicletele cu suspensii de 120 mm erau plictisitoare. Aceasta este o bicicletă modernă pentru trail, proiectată în afara parametrilor normail unde cursa suspensiei definește categoria. One-Twenty este foarte eficientă și se simte extrem de vivace pe potecă. Sare foarte ușor și suportă la fel de ușor aterizările mai dure. Cadrul suplu din carbon al acestui 29er este echipat cu piese fiabile pe care le găsești în mod normal pe bicicletele de enduro. Merida One-Twenty 9.8000 este un huligan care nu ține seama de convenții. Nu este o bicicletă «moale», de touring, pentru distanțe lungi ci are propriul său caracter apreciat de riderii progresivi și cu experiență”.

Noua Merida Mission CX 8000 are un anturaj bun nu doar pentru că o urmează pe One-Twenty la premierea Design & Innovation Award ci și pentru că ține pasul cu celelalte două biciclete Merida premiate în 2018 și 2017, mai precis Reacto 8000-E și eOne-Sixty 900-E.

Noua Mission CX combină genele de ciclocros pursânge cu o lungă listă de specificații care o transformă într-o bicicletă sofisticată ce poate fi folosită zilnic.

cx.jpg

Și în cazul ciclocrosului, verdictul echipei de arbitri de la Design & Innovation Award este cât se poate de convingător: „Misiunea este să facă ciclocros însă bicicleta poate mult mai mult decât noroi și cross country. Odată cu Mission, Merida oferă un cadru certificat UCI, ce poate fi folosit zilnic chiar și la navetă. Nu doar că ai opțiunea instalării de aripi, dar cadrul oferă și foarte mult spațiu pentru anvelope mari și pentru vârfurile picioarelor tale. Navetiștii se vor bucura de liberatea de a nu mai atinge roata față cu vârful piciorului atunci când virează, în timp ce racerii de ciclocros se vor bucura să detașeze puntea spate dintre țevile seat stay, pentru un plus de confort în timpul concursului. Specificații precum ghidarea internă a cablurilor cu intrarea în cadru inteligent concepută și manetele retractabile ale axelor thru, asigură un aspect foarte îngrijit. Dacă îți dorești o singură bicicletă pentru întregul sezon și nu vrei să fi legat de o singură disciplină, ai aici o opțiune interesantă. Un «all-rounder» cu gene de concurs care place, în primul rând, cicliștilor sportivi”.