Ciparian Balanescu – Campionul Romaniei la triathlon

Pe 10 august 2013 a avut loc la Targu Mures Campionatul National de Triatlon la care a luat parte si Ciprian Balanesu, sportivul nostru care la proba de ciclism alearga pe o superba Merida Scultura Comp 906. Ciprian este un profesionist cu o lunga cariera in spate. Emotiile sunt acolo, inevitabil, insa prefesionalismul ii permite ca aceste emotii sa le transforme in putere de concentrare. Odata ajuns la linia de start Ciprian este in lumea lui. Nimic nu mai conteaza, concentrarea ajunge la nivel maxim, iar pentru el nu mai exista, pentru urmatoarea perioada, decat competitia. Asa fac adevaratii campioni!
 
Ciprian era bine pregatit, se simtea bine, in putere. Stia ca adversarul sau principal este Alex Diaconu a carui evolutie trebuia sa o supravegheze neincetat. Ciprian a progresat mult in ultima vreme, cu aproape 4 minute pe 1,5 km, insa inca inotul este punctul sau slab. Asa ca pentru prima proba a triatlonului, inotul, telul lui Ciprian a fost sa nu-l lase pe Alex sa se distanteze prea mult. Zis si facut, „motorul” lui Ciprian a functionat bine si au iesit din apa aproape in acelasi timp. Ba chiar la un moment dat lui Ciprian i-a venit ideea sa ia putin avans. Insa s-a stapanit si si-a mentinut strategia.
 
inot.jpg
Sursa foto:  ciprianbalanescu.ro
 
Urmeaza bicicleta. Cursiera Merida Scultura Comp 906 il asteapta pe Ciprian cuminte in rastel, iar el este in masura sa se echipeze extrem de repede moment in care isi da seama ca va pleca in proba de bicicleta singur. Alex este putin in spate. Proba de ciclism consta in 13 ture si cu fiecare tura distanta dintre cei doi se marea si multumita performantelor bicicletei, dar si conditiei fizice excelente in care se afla Ciprian. La finalul probei el termina cu un avans de aproximativ 3 minute.
 
ciclism.jpg
Ciprian Balanescu in zona de tranzitie alaturi de bicicleta sa Merida Scultura Comp 906. Sursa foto:  ciprianbalanescu.ro 
 
Urmeaza alergarea. Ciprian este chiar relaxat, are un avans confortabil. Intra in zona de tranzitie pentru a trece la alergare, dar parca lucrurile mergeau prea bine. Porneste in ultima proba a triatlonului si brusc simte o durere puternica in zona stomacului. Ciprian avusese probleme medicale cu ceva timp inainte si luase antibiotice. Se pare ca l-au ajutat insa nu cum trebuie. Ciprian se simte din ce in ce mai rau si este obligat sa incetineasca ritmul. Mai are de alergat doar doua din cele 6 ture insa Alex Diaconu este chiar in spatele sau, aproape ca ii simte respiratia…
 
De aici in acolo incepem sa vedem cum se deosebeste un campion, un profesionist, de un sportiv amator, de un entuziast. Oricine ar fi renuntat in momentul acela, fiind doborat de durerea crunta. Nu insa si Ciprian. Pentru el titlul si dovada ca este cel mai bun sunt cele mai importante.
 
„Trebuie sa stau cu el cat pot, trebuie!” isi spunea Ciprian in timp ce suporta cu eroism durerile de neconceput. Mai sunt doar 5-600 metri pana la finis si Alex parca a prins aripi. Dar Ciprian il simte ca este si el la maximum, nici el nu mai poate mult. Moment in care Ciprian isi aduce aminte ca in ziua precedenta incurajase frenetic un junior la competitia copiilor sa nu cedeze pe ultima suta de metri. Pai ce exemplu ar da el acum daca ar abandona si juniorul l-ar privi ca pe un mentor? Decizia a fost luata, nu va abandona!
 
alex.jpg
Sursa foto:  ciprianbalanescu.ro 
 
Pe ultima bucata de drum Ciprian accelereaza din nou la maximum si Alex la fel insa cursa este decisa, Ciprian a trecut in fata. Ciprian a devenit Campionul Romaniei la triatlon cu un avans de doar cateva secunde, cu concentrare titanica si suferinta canalizata si suportata ca un profesionist.
 
alergare.jpg
Sursa foto:  ciprianbalanescu.ro 
 
Aceste povestiri ale sportivilor, care fac cu adevarat performata in Romania si in lume, sunt efectiv inaltatoare. Iti dai seama ce fac, nu doar pentru titlul suprem, ci pentru cariera lor profesionala, pentru ei personal. De asemenea este incredibil de privit si simtit cu ochii mintii la ce nivel de surescitare poate ajunge organismul uman si functiona totusi, desi in regim de avarie, inca „in parametri”.
 
Sincere felicitari Ciprian si suntem mandri ca suntem in masura sa te sustinem in cariera ta de sportiv profesionist!