Avantajele rulmenților pedalieri Bikefun compatibili Shimano și Sram

12.03.2018.

Bicicleta are o mulțime de părți componente, multe dintre ele aflate în permanență mișcare. În afară de rulmenții aflați în butucii roților, rulmenții din angrenajul pedalier sunt la fel de importanți la o bicicletă. Motivul este simplu. Mișcarea de rotire a pedalelor trebuie să se facă lin, ușor și continuu pentru ca deplasarea pe bicicletă să fie ușoară și plăcută. Partea problematică este că această zonă a pedalierului, este foarte expusă atunci când se merge cu bicicleta pe ploaie, prin noroi sau pe drumuri inundate. Apa și noroiul de pe drum întotdeauna găsește o modalitate de infiltrare în acest rulment pedalier, denumit „Bottom Bracket”.

Cele două variante principale de rulmenți de pe piață sunt Shimano și Sram. Ambii fac același lucru, iar construcția este similară, însă există și diferențe importante. Pe de o parte Shimano a ales varianta de filetare a rulmentului în cadrul bicicletei, în timp ce la Sram instalarea se face prin presare. Ambele sisteme funcționează bine și fac același lucru.

IMG_3411.JPG

Însă o altă diferență ține de preț. La mărci cunoscute precum Shimano și Sram, prestigiul de care se bucură adaugă la preț un procent care de multe ori nu este de neglijat. Acesta este motivul pentru care am creeat butucii Bikefun, compatibili cu Shimano și Sram. Butucii pedalieri Bikefun, fac același lucru și sunt la fel de fiabili însă nu au adăugat la preț procentul de „prestigiu” pe care mărci precum Shimano și Sram îl au.

IMG_3416.JPG

Butucul pedalier Bikefun cu filet Shimano dispune de rulmenți pentru ax de 24 mm. Construcția este din aluminiu, prelucrată CNC, lucru care contribuie la o greutate redusă. Cuvetele exterioare din aluminiu ajută și ele la greutatea mică în timp ce construcția cu doi rulmenți închiși oferă rezistență în timp și protecție împotriva intemperiilor vremii. Pentru acest rulment instalarea se face pe 68–73 mm/1.37". Greutatea măsurată de noi pentru rulmentul Bikefun compatibil Shimano este de 89 grame. Prețul este de 123 lei.

IMG_3415_resize.JPG

Butucul pedalier Bikefun compatibil Sram este de tip press fit, instalarea făcându-se prin presare în cadru. Rulmenții din interiori sunt compatibili Sram GXP, pentru ax de 22-24 mm. Construcția este și aici din aluminiu prelucrat CNC, greutatea redusă obținându-se și de la cuvetele exterioare din aluminiu. Rulmenții interiori sunt de tip 6805 și sunt capsulați. Instalarea se face în locaș de 41/86.5 mm pentru cursiere, 41/89.5 mm și 41/92 mm pentru mtb. Greutatea măsurată de noi este de 87 grame, iar prețul este de 123 lei.

IMG_3410.JPG

HU | RO